Over IJsselgroep|Agenda|Nieuws en publicaties|Onze diensten|Webwinkel 
    U bent hier: Home > Onze diensten > Iselinge Hogeschool
 

Iselinge Hogeschool

Iselinge Hogeschool is een gespecialiseerde hogeschool die zich richt op de opleiding van leraren voor het basisonderwijs. Naast de vierjarige voltijdopleiding en de academische pabo bieden we verschillende trajecten in deeltijd aan, afhankelijk van opleiding en werkervaring. De studieduur is per traject anders.

Aandacht voor de individuele student

Met ruim 500 studenten en circa 60 medewerkers behoren we tot de kleine hbo-instellingen. Als student heb je direct te maken met het onderwijsgevend personeel die de opleiding en de begeleiding verzorgen.

Studenten verdwijnen bij ons niet in de grote massa. Er is aandacht voor de individuele student en er is persoonlijk contact tussen docenten en studenten. Iselinge Hogeschool stimuleert dat studenten zelf hun kennis construeren die aansluit bij de persoonlijke ambities en interesses die de student voor het leraarschap nastreeft.

Samenwerking primair en voortgezet onderwijs

Wij vinden dat kinderen recht hebben op het beste onderwijs door de beste vakmensen. Daarom investeren we in het creren van goede leraren en in de relatie tussen leraar en leerling. Wij werken in onze opleiding nauw samen met het veld van primair en voortgezet onderwijs. Werkplekleren is een van onze speerpunten, hierin zien we mogelijkheden om samen met het veld de kloof tussen theorie en praktijk te dichten. Daarnaast hebben we in onze opleiding gekozen voor versterking van het reken- en taalonderwijs en de speerpunten mediawijsheid, thinking skills, kunst in samenhang en wetenschap en techniek.

 

IJsselgroep leer voor je leven

Iselinge Hogeschool is onderdeel van IJsselgroep. IJsselgroep levert een bijdrage aan de verdere scholing en deskundigheidsbevordering (na- en bijscholing) en begeleiding van mensen die al werkzaam zijn in het onderwijs. Dit is een unieke situatie; opleiding, nascholing n deskundigheidsbevordering vinden in hetzelfde gebouw plaats. Dit heeft de student veel voordelen en biedt goede mogelijkheden voor een leven lang leren.

 

Meer informatie over Iselinge Hogeschool vindt u op www.iselingehogeschool.nl.